Staycation - Italië
Pasta geitenkaas met oesterzwammen
Ontdek dit veggie-toppertje uit Italië. De oesterzwam dankt zijn naam aan zijn vorm, die duidelijk iets weg heeft van een oesterschelp. De oesterzwam is geliefd om z’n zachte aromatische smaak. Bovendien krimpt hij nauwelijks tijdens de bereiding.
De oesterzwam is heerlijk in roomsauzen bij pasta’s. De oesterzwam vormt een heerlijke combinatie met geitenkaas.
Geniet van een bordje pastaplezier, gebakken oesterzwammen en geitenkaas.
Ingrediënten
400 g tagliatelle
500 gr. oesterzwammen
200 gr. geitenkaas
2,5 dl
4 teentjes knoflook
1 bussel platte peterselie
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Kook de tagliatelle beetgaar en laat ze schrikken onder de koudwaterstraal.
Hak de knoflooklook fijn.
Bak de oesterzwammen aan in olijfolie, kruid met peper en zout. Voeg op het einde pas de knoflook toe.
Warm de tagliatelle op met de room en doe er peterselie bij. Hou een beetje apart voor de afwerking.
Verwarm de geitenkaas, in kleine stukjes, samen met de pasta en room (de room mag niet koken). Breng alles samen in de pan en roer alles voorzichtig om.
Kruid af naar smaal met peper en zout.
Serveertip
Werk af met een beetje vers gesnipperde peterselie.