Papillot van zalm

INGREDIËNTEN

  • Per persoon papillot: 150 gr zalmmoot
  • Wit van prei
  • 1 wortel
  • 1 bol knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 verse laurierblaadjes
  • Verse basilicumblaadjes
  • Verse oregano
  • Citroensap
  • Droge witte wijn$peper en zout
  • Olijfolie
  • Boter

BEREIDING

  • Snij het wit van de prei en wortel in julienne en laat aanstoven in wat olijfolie
  • Blus met witte wijn en citroensap
  • Plaats de prei in het midden van een groot vel aluminiumfolie
  • Voeg de versie kruiden en look (versnipperd) toe
  • Voeg wat olijfolie toe
  • Leg de zalmmoten op de prei en kruiden
  • Vouw pakje dicht, maar laat nog 1 kant open
  • Giet via de opening nog wat extra witte wijn bij de zalm
  • Vouw goed dicht (niet te strak dichtvouwen, laat ruimte voor de stoom)
  •  ca. 15 minuutjes op de BBQ

SERVEERTIP

Serveer de zalm in de papillot, samen met aardappel in de schil!