Papillot van zalm
INGREDIËNTEN
- Per persoon papillot: 150 gr zalmmoot
- Wit van prei
- 1 wortel
- 1 bol knoflook
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 verse laurierblaadjes
- Verse basilicumblaadjes
- Verse oregano
- Citroensap
- Droge witte wijn$peper en zout
- Olijfolie
- Boter
BEREIDING
- Snij het wit van de prei en wortel in julienne en laat aanstoven in wat olijfolie
- Blus met witte wijn en citroensap
- Plaats de prei in het midden van een groot vel aluminiumfolie
- Voeg de versie kruiden en look (versnipperd) toe
- Voeg wat olijfolie toe
- Leg de zalmmoten op de prei en kruiden
- Vouw pakje dicht, maar laat nog 1 kant open
- Giet via de opening nog wat extra witte wijn bij de zalm
- Vouw goed dicht (niet te strak dichtvouwen, laat ruimte voor de stoom)
- ca. 15 minuutjes op de BBQ
SERVEERTIP
Serveer de zalm in de papillot, samen met aardappel in de schil!