Panna cotta van chorizo

INGREDIËNTEN

  • 2 blaadjes gelatine

  • 3 dl room (40% vetgehalte)

  • 1 chorizoworst (pikant)

  • tabasco

  • peper en zout

  • peterselie

BEREIDING

  • Laat de gelatine weken in koud water.

  • Snij zes dikke schijfjes chorizo af en breng deze in de room aan de kook.

  • Haal van het vuur zodra de room begint te koken, dek af en laat 15 minuutjes rusten.

  • Haal de stukjes chorizo uit de room en roer er de gelatine onder.

  • Breng het mengsel op smaak met peper, zout en enkele druppeltjes tabasco.

  • Giet de geïnfuseerde room in glaasjes en zet ze minstens twee uur in de koelkast.

  • Snij de rest van de chorizo in kleine stukjes en bak krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  • Bestrooi de panna cotta met de krokante stukjes en werk af met fijngehakte peterselie.

SERVEERTIP

Serveer als ‘amuse’ bij het aperitief.