Panna cotta van chorizo
INGREDIËNTEN
2 blaadjes gelatine
3 dl room (40% vetgehalte)
1 chorizoworst (pikant)
tabasco
peper en zout
peterselie
BEREIDING
Laat de gelatine weken in koud water.
Snij zes dikke schijfjes chorizo af en breng deze in de room aan de kook.
Haal van het vuur zodra de room begint te koken, dek af en laat 15 minuutjes rusten.
Haal de stukjes chorizo uit de room en roer er de gelatine onder.
Breng het mengsel op smaak met peper, zout en enkele druppeltjes tabasco.
Giet de geïnfuseerde room in glaasjes en zet ze minstens twee uur in de koelkast.
Snij de rest van de chorizo in kleine stukjes en bak krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de panna cotta met de krokante stukjes en werk af met fijngehakte peterselie.
SERVEERTIP
Serveer als ‘amuse’ bij het aperitief.