Papillot van roodbaars

INGREDIËNTEN

Papillot roodbaars_A&D.jpg

  • 200 gr kerstomaatjes
  • 2 el kappertjes
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 3 stengels bleekselder
  • verse dille
  • bundel platte peterselie
  • 150 gr roodbaarsfilet per persoon
  • witte wijn
  • sinaasappel
  • olijfolie 
  • peper en zout

BEREIDING

  • Spoel de stengels bleekselder en verwijder de buitenste taaie vezels (met een dunschiller).
  • Snij de selder eerst overlangs in repen en vervolgens in stukjes van enkele millimeters breed. Verzamel de selderstukjes en alle volgende ingrediënten in dezelfde schaal.
  • Pel de sjalot en de look. Snipper de sjalot en look zo fijn mogelijk.
  • Spoel de kleine tomaten en snij ze middendoor. Doe de kappertjes in de schaal, samen met grof gesneden blaadjes platte peterselie. Meng alle ingrediënten.
  • Controleer de roodbaarsfilet op graten. Snij de vis in gelijke porties.
  • Spreid elk vel alu-papier open op de tafel en vul de paillotten.
  • Begin met een portie verse vis. Kruid de roodbaarsfilet met wat peper van de molen en een snuifje zout.
  • Schep er enkele flinke lepels van de vulling met tomaat en kappertjes over en langs.
  • Druppel wat fijne olijfolie over de vulling. 
  • Maak de papillot half dicht en schenk er langs de bovenzijde een scheutje witte wijn in en enkele eetlepel vers sinaasappelsap.
  • Sluit elk pakketje zorgvuldig zodat er geen vocht of stoom kan ontsnappen.
  • Gaar de papillotten op de BBQ (ongeveer 10 minuutjes).

SERVEERTIP

Serveer een papillot met gepofte aardappel en lookboter.