Papillot van roodbaars
INGREDIËNTEN
- 200 gr kerstomaatjes
- 2 el kappertjes
- 1 teentje look
- 1 sjalot
- 3 stengels bleekselder
- verse dille
- bundel platte peterselie
- 150 gr roodbaarsfilet per persoon
- witte wijn
- sinaasappel
- olijfolie
- peper en zout
BEREIDING
- Spoel de stengels bleekselder en verwijder de buitenste taaie vezels (met een dunschiller).
- Snij de selder eerst overlangs in repen en vervolgens in stukjes van enkele millimeters breed. Verzamel de selderstukjes en alle volgende ingrediënten in dezelfde schaal.
- Pel de sjalot en de look. Snipper de sjalot en look zo fijn mogelijk.
- Spoel de kleine tomaten en snij ze middendoor. Doe de kappertjes in de schaal, samen met grof gesneden blaadjes platte peterselie. Meng alle ingrediënten.
- Controleer de roodbaarsfilet op graten. Snij de vis in gelijke porties.
- Spreid elk vel alu-papier open op de tafel en vul de paillotten.
- Begin met een portie verse vis. Kruid de roodbaarsfilet met wat peper van de molen en een snuifje zout.
- Schep er enkele flinke lepels van de vulling met tomaat en kappertjes over en langs.
- Druppel wat fijne olijfolie over de vulling.
- Maak de papillot half dicht en schenk er langs de bovenzijde een scheutje witte wijn in en enkele eetlepel vers sinaasappelsap.
- Sluit elk pakketje zorgvuldig zodat er geen vocht of stoom kan ontsnappen.
- Gaar de papillotten op de BBQ (ongeveer 10 minuutjes).
SERVEERTIP
Serveer een papillot met gepofte aardappel en lookboter.