Paella Amuses & Délices

INGREDIËNTEN

Paella_A&D.jpg
  • 600 gr. kippenfilets

  • 750 gr. kippenboutjes

  • 1 bussel platte peterselie

  • 200 gr. diepvrieserwten

  • 2 dl. witte wijn

  • 500 g rijst voor Paëlla

  • 1 gr. saffraanpoeder

  • 1 tl. gerookte paprikapoeder

  • 200gr. roze garnalen

  • 400 gr. scampi’s

  • 150 gr. chorizo

  • 2 rode paprika's

  • 2 teentjes look

  • 2 grote uien

  • 1 l kippenbouillon

  • olijfolie

  • 2 el. kippenkruiden

  • 1 tl. kurkuma

BEREIDING

  • Snij de kippenfilets in kleine blokjes en strooi er een flinke snuif kippenkruiden over.

  • Verhit een hele grote pan op een stevig vuur. Schenk er een flinke lik olijfolie in en bak de kippenblokjes. Voeg de kippenboutjes hieraan toe.

  • Snij de chorizo in kubusjes. Doe de blokjes chorizo in de pan en bak ze in een paar minuten goudbruin. Zet de kippenblokjes en chorizo opzij.

  • Bak kort de scampi’s aan en zet even opzij.

  • Versnipper de look en de uien en bestrooi met de gerookte paprikapoeder en saffraanpoeder. Stoof dit aan in de pan van de scampi’s.

  • Snij de rode paprika’s in kleine blokjes. Voeg dit toe aan de pan met ui en look.

  • Meng alles terug samen: de boutjeskip, de stukjes chorizo, de ui en de paprika.

  • Strooi de paellarijst in dezelfde pan en roer. Stoof de rijst gedurende een paar minuten. Nu is de rijst klaar om vocht op te slorpen.

  • Giet de witte wijn in de pan en roer. Met een spatel kan je alle smakelijke aanbaksels losroeren.

  • Kort nadien giet je het grootste deel van de bouillon in de pan. Laat de rijst ongeveer 30 minuten sudderen.

  • Roer regelmatig even met een (houten) spatel.

  • Strooi de erwtjes in de pan en leg er ook de roze garnalen en scampi’s bij.

  • Werk af met kurkuma. Snipper een flinke hoeveelheid platte peterselie en strooi het kruid over de Spaanse schotel.

SERVEERTIP

Serveer en geniet!