Paella Amuses & Délices
INGREDIËNTEN
600 gr. kippenfilets
750 gr. kippenboutjes
1 bussel platte peterselie
200 gr. diepvrieserwten
2 dl. witte wijn
500 g rijst voor Paëlla
1 gr. saffraanpoeder
1 tl. gerookte paprikapoeder
200gr. roze garnalen
400 gr. scampi’s
150 gr. chorizo
2 rode paprika's
2 teentjes look
2 grote uien
1 l kippenbouillon
olijfolie
2 el. kippenkruiden
1 tl. kurkuma
BEREIDING
Snij de kippenfilets in kleine blokjes en strooi er een flinke snuif kippenkruiden over.
Verhit een hele grote pan op een stevig vuur. Schenk er een flinke lik olijfolie in en bak de kippenblokjes. Voeg de kippenboutjes hieraan toe.
Snij de chorizo in kubusjes. Doe de blokjes chorizo in de pan en bak ze in een paar minuten goudbruin. Zet de kippenblokjes en chorizo opzij.
Bak kort de scampi’s aan en zet even opzij.
Versnipper de look en de uien en bestrooi met de gerookte paprikapoeder en saffraanpoeder. Stoof dit aan in de pan van de scampi’s.
Snij de rode paprika’s in kleine blokjes. Voeg dit toe aan de pan met ui en look.
Meng alles terug samen: de boutjeskip, de stukjes chorizo, de ui en de paprika.
Strooi de paellarijst in dezelfde pan en roer. Stoof de rijst gedurende een paar minuten. Nu is de rijst klaar om vocht op te slorpen.
Giet de witte wijn in de pan en roer. Met een spatel kan je alle smakelijke aanbaksels losroeren.
Kort nadien giet je het grootste deel van de bouillon in de pan. Laat de rijst ongeveer 30 minuten sudderen.
Roer regelmatig even met een (houten) spatel.
Strooi de erwtjes in de pan en leg er ook de roze garnalen en scampi’s bij.
Werk af met kurkuma. Snipper een flinke hoeveelheid platte peterselie en strooi het kruid over de Spaanse schotel.
SERVEERTIP
Serveer en geniet!