Ovenschotel met quinoa en mascarpone

INGREDIËNTEN

  • 150 gr quinoa
  • 500 gr kippengehakt
  • 2 paprika’s (rood en groen)
  • 1 zoete paprika
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 600 gr tomatenblokjes (1 blik)
  • 1 à 2 chilipepers (naar keuze)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes laurier
  • enkele takjes verse basilicum
  • 80 g tomatenpuree (geconcentreerd)
  • geraspte kaas
  • 150 gr. mascarpone
  • 1bol mozerella
  • Peper en zout
  • Olijfolie

BEREIDING

  • Kook de quinoa gaar in water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal heeft quinoa zo’n 12 à 15 minuten nodig.
  • Bak het kippengehakt en voeg kruiding toe naar eigen voorkeur.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Samen met de verse kruiden en tomatenconcentraat.
  • Snij de groenten (courgette, paprika’s en wortelen) in kleine blokjes en bak deze mee. Roerbakken in de wok is hier perfect voor!
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe en de mascarpone.
  • Voeg in een ruime ovenschotel de quinoa, het kippengehakt en de beetgare groenten samen. Meng goed onder elkaar.
  • Werk af met dunne sneetjes mozerella en geraspte kaas.
  • Bak de ovenschotel in 15 – 20 minuten af in de oven. 

SERVEERTIP

Smakelijk! Een lekker, en gezond, receptje!