Ovenschotel met quinoa en mascarpone
INGREDIËNTEN
- 150 gr quinoa
- 500 gr kippengehakt
- 2 paprika’s (rood en groen)
- 1 zoete paprika
- 1 courgette
- 2 wortelen
- 600 gr tomatenblokjes (1 blik)
- 1 à 2 chilipepers (naar keuze)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 4 takjes oregano
- 4 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 4 blaadjes laurier
- enkele takjes verse basilicum
- 80 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- geraspte kaas
- 150 gr. mascarpone
- 1bol mozerella
- Peper en zout
- Olijfolie
BEREIDING
- Kook de quinoa gaar in water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal heeft quinoa zo’n 12 à 15 minuten nodig.
- Bak het kippengehakt en voeg kruiding toe naar eigen voorkeur.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Samen met de verse kruiden en tomatenconcentraat.
- Snij de groenten (courgette, paprika’s en wortelen) in kleine blokjes en bak deze mee. Roerbakken in de wok is hier perfect voor!
- Voeg nu de tomatenblokjes toe en de mascarpone.
- Voeg in een ruime ovenschotel de quinoa, het kippengehakt en de beetgare groenten samen. Meng goed onder elkaar.
- Werk af met dunne sneetjes mozerella en geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel in 15 – 20 minuten af in de oven.
SERVEERTIP
Smakelijk! Een lekker, en gezond, receptje!