Ovenschotel met appelmoes, gehakt en puree

INGREDIËNTEN

Gehakt

Gehaktschotel met appelmoes_A&D.jpg
  • 500gr gehakt
  • 1 el. OXO
  • provincaalse kruiden
  • peper en zout

Vers gemaakte appelmoes

  • 500gr appelen
  • 2 el bruine suiker

Verse aardappelpuree

  • 1kg zachtkokende aardappelen
  • 1 scheut halfvolle melk
  • 1 ei
  • muskaatnoot
  • paneermeel

BEREIDING

  • Dit gerechtje bestaat uit 3 verschillende lagen.
  • Voor de eerste lag gehakt: bak het gehakt gaar, en zorg dat er enkel kleine stukjes overblijven.
  • Goed kruiden met peper en OXO
  • Voeg verse fijn gehakte kruiden toe: tijm, laurier, basilicum
  • Giet de eerste lag in de ovenschotel
  • Voor de tweede laag appelmoes: Stoof de appelen gaar, en mix alles mooi fijn. Breng verder op smaak met bruine suiker
  • Voor de derde en laatste laag: aardappelpuree: kook de aardappelen tot ze gaar zijn, giet het water af, voeg een ei en een scheut melk toe en pureer! Voeg nadien nog een snuifje peper, zout, en smaak af met muskaatnoot.
  • Giet deze voorzichtig bovenop de appelmoes (zonder dat de lagen met elkaar mengen).
  • Werk af met een laagje paneermeel en laat dit nog even verder garen in de oven (180°)

SERVEERTIP

Lekker op een eerste herfstdag!