Op reis: Entrecote met verse champignonsaus

Ingrediënten

  • 250 gr. champignons
  • 1 dl magere room
  • 1 teentje look
  • 1/2 rode ui
  • provencaalse kruiden
  • 1 bouillonblokje (runds)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • bakboter
  • peper en zout

 


 

BEREIDING

  • Maak de champignons schoon en snij elke champignon in kwarten.
  • Versnipper de ui en de look en stoof deze aan aan. Voeg her verkruimelde rundsbouillon blokje toe.
  • Voeg de champignons toe en bak deze op een matig vuurtje.
  • Kruid de champignons met een beetje peper en zout en de provencaalse kruiden.
  • Schenk de room in de saus, roer en laat ze enkele minuten inkoken.
  • Proef en kruid de saus (indien nodig) met wat extra peper (en zout). 
     
  • Bak de entrecotes naar eigen smaak.
  • Als de entrecotes uit de pan zijn, giet de saus in de pan.
  • Serveer alles met een fris slaatje met tomaatjes.

France, Fayence, 2016

France, Fayence, 2016