Op reis: Entrecote met verse champignonsaus
Ingrediënten
- 250 gr. champignons
- 1 dl magere room
- 1 teentje look
- 1/2 rode ui
- provencaalse kruiden
- 1 bouillonblokje (runds)
- 1 rode ui
- 1 teentje look
- bakboter
- peper en zout
BEREIDING
- Maak de champignons schoon en snij elke champignon in kwarten.
- Versnipper de ui en de look en stoof deze aan aan. Voeg her verkruimelde rundsbouillon blokje toe.
- Voeg de champignons toe en bak deze op een matig vuurtje.
- Kruid de champignons met een beetje peper en zout en de provencaalse kruiden.
- Schenk de room in de saus, roer en laat ze enkele minuten inkoken.
- Proef en kruid de saus (indien nodig) met wat extra peper (en zout).
- Bak de entrecotes naar eigen smaak.
- Als de entrecotes uit de pan zijn, giet de saus in de pan.
- Serveer alles met een fris slaatje met tomaatjes.