Oosterse bouillon met vis (lengfilet of zeeduivel)

INGREDIËNTEN

  • 200 g vis per persoon (lengfilet, kabeljauw, zeeduivel,…)
  • 400 ml visfumet 
  • 2 teentjes look 
  • rode chilipeper 
  • 2 stengels citroengras 
  • 1 bussel koriander 
  • 3 cm verse gember
  • 3 limoenblaadjes 
  • 2 zoete puntpaprika 
  • 2 gele paprika’s
  • 4 lente-uitjes 
  • 300 g shiitake paddenstoelen 
  • 150 g zeekraal 
  • een scheutje Thaise vissaus (nam pla)
  • een scheutje sojasaus 

BEREIDING

  • Versnipper de look en gember en hak de koriander en chilipeper fijn.
    Hou een beetje koriander aan de kant voor de afwerking van het gerechtje.
  • Stoof dit aan in kokosolie, samen met het citroengras en de limoenblaadjes.
  • Snij ondertussen de rode en gele paprika’s in fijne ringetjes en stoof deze mee.
  • Snij de shiitake in dunne schijfjes en voeg toe, samen met de zeekraal.
  • Wanneer alle groentjes gaar gestoofd zijn, voeg de visfumet toe.
  • Naar smaak afwerken met sojasaus en Thaise vissaus.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de vis toe. Na enkele minuten is de vis al perfect gepocheerd.
  • Verwijder het citroengras en de limoenblaadjes uit de bereiding.
  • Werk de porties af met verse korianderblaadjes en fijngehakte lente-uitjes.

SERVEERTIP

Serveer met rijst en geniet van deze heerlijke visschotel.