Oosterse bouillon met vis (lengfilet of zeeduivel)
INGREDIËNTEN
- 200 g vis per persoon (lengfilet, kabeljauw, zeeduivel,…)
- 400 ml visfumet
- 2 teentjes look
- rode chilipeper
- 2 stengels citroengras
- 1 bussel koriander
- 3 cm verse gember
- 3 limoenblaadjes
- 2 zoete puntpaprika
- 2 gele paprika’s
- 4 lente-uitjes
- 300 g shiitake paddenstoelen
- 150 g zeekraal
- een scheutje Thaise vissaus (nam pla)
- een scheutje sojasaus
BEREIDING
- Versnipper de look en gember en hak de koriander en chilipeper fijn.
Hou een beetje koriander aan de kant voor de afwerking van het gerechtje. - Stoof dit aan in kokosolie, samen met het citroengras en de limoenblaadjes.
- Snij ondertussen de rode en gele paprika’s in fijne ringetjes en stoof deze mee.
- Snij de shiitake in dunne schijfjes en voeg toe, samen met de zeekraal.
- Wanneer alle groentjes gaar gestoofd zijn, voeg de visfumet toe.
- Naar smaak afwerken met sojasaus en Thaise vissaus.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de vis toe. Na enkele minuten is de vis al perfect gepocheerd.
- Verwijder het citroengras en de limoenblaadjes uit de bereiding.
- Werk de porties af met verse korianderblaadjes en fijngehakte lente-uitjes.
SERVEERTIP
Serveer met rijst en geniet van deze heerlijke visschotel.