Munstscampi met frisse quinoa

INGREDIËNTEN

Muntscampi met quinoa_A&D.jpg
  • 3 scampi per persoon
  • 4 teentjes look
  • verse munt limoen
  • 200 g quinoa
  • 1 rode ui 1 teentje look
  • 1/3 komkommer
  • 400 gr kerstomaatjes
  • 10tal groene olijven
  • 1 tl limoenap
  • olijfolie
  • peper & grof zout

BEREIDING

Muntscampi

  • Neem de look, munt en een stevige scheut olijfolie. Mix deze tot een gladde saus. 
  • Kruid af met peper en zout.
  • giet over de scampi en laat minstens een uurtje marineren.
  • Om de garen op de BBQ kan je deze op een spiesje steken.

Quinoa

  • Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat beschreven.
  • Verwerk ondertussen alle groentjes: Snij de kerstomaatjes in kleine stukjes, versnipper de look, snij de komkommer in blokjes (maar verwijder de zaadjes).
  • Meng alles goed samen.
  • Voeg de fijn gesneden olijven en de versnipperde verse groene kruiden toe.
  • Breng op smaak met olijfolie, limoensap, peper en grof zeezout.
  • Meng alles goed en voeg de afgekoelde en uitgelekt quinoa hieraan toe.
  • Zet nog even in de frigo en serveer koud.

SERVEERTIP

Serveer het spiesje met de muntscampi op de frisse quinoa salade.