Munstscampi met frisse quinoa
INGREDIËNTEN
- 3 scampi per persoon
- 4 teentjes look
- verse munt limoen
- 200 g quinoa
- 1 rode ui 1 teentje look
- 1/3 komkommer
- 400 gr kerstomaatjes
- 10tal groene olijven
- 1 tl limoenap
- olijfolie
- peper & grof zout
BEREIDING
Muntscampi
- Neem de look, munt en een stevige scheut olijfolie. Mix deze tot een gladde saus.
- Kruid af met peper en zout.
- giet over de scampi en laat minstens een uurtje marineren.
- Om de garen op de BBQ kan je deze op een spiesje steken.
Quinoa
- Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat beschreven.
- Verwerk ondertussen alle groentjes: Snij de kerstomaatjes in kleine stukjes, versnipper de look, snij de komkommer in blokjes (maar verwijder de zaadjes).
- Meng alles goed samen.
- Voeg de fijn gesneden olijven en de versnipperde verse groene kruiden toe.
- Breng op smaak met olijfolie, limoensap, peper en grof zeezout.
- Meng alles goed en voeg de afgekoelde en uitgelekt quinoa hieraan toe.
- Zet nog even in de frigo en serveer koud.
SERVEERTIP
Serveer het spiesje met de muntscampi op de frisse quinoa salade.