Staycation - Frankrijk

Mosselen in Ricard met frietjes

Ricard past perfect bij de smaak van de mosselen. Uiteraard niet met French fries, wel met echte schatjes van patatjes: Belgische frietjes.
Zo waan je je eventjes in de Provence…

mosselen-ricard_A&D.jpg

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen per persoon

  • 1 venkel

  • 1 ui

  • Verse platte peterselie

  • 1 teentje look

  • 1 el venkelzaadjes

  • 200 ml Ricard

  • Olijfolie

  • Peper en zout

Bereiding

  • Spoel de mosselen zeer goed in koud water.

  • Verhit wat olijfolie in een mosselpot of grote kookpot en stoof de ui, look en venkel aan.

  • Kruid met venkelzaadjes en peper. Laat enkele minuten garen.

  • Blus met Pastis en meng goed dooreen.

  • Voeg de gekuiste mosselen toe aan de pot.

  • Zet het deksel op de pot en laat 5 à 7 minuten garen, of tot alle mosselschelpen open zijn. Schud af en toe de pot op, zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.

Serveertip

Serveer met verse Belgische frietjes. Met mayonaise of een mosterdsausje (2 el mayonaise en 2 el yoghurt natuur mengen met 2 tl mosterd)