Mocktail Amuse met gember en munt

INGREDIËNTEN (6 liter)

Moctail gember A&D.jpg
  • 750 g verse gember  
  • 1 fles Pulco - vers citroensap 70 cl 
  • 4tal verse  citroenen
  • 500 g suiker 
  • 10 stengels citroengras 
  • vanillearoma 2ml 
  • 1 vanillestok 
  • 2 kaneelstokjes
  • crushed ice
  • 5 l water
  • verse munt

BEREIDING

  • Breng een pot met 5l water aan de kook.
  • Schenk het citroensap in een grote karaf of een mengschaal.
  • Snij de gember in fijne schijfjes of reepjes. Kneus vervolgens het citroengras en breek de stengels. Voeg die smaakmakers bij het citroensap.
  • Snij een vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes uit de peul. Doe de zaadjes en de peul in de karaf, samen met het vanillearoma. Voeg ook de kaneelstokken toe.
  • Giet de suiker bij het mengsel. 
  • Schenk over het mengsel het kokende water.
  • Laat de mocktail nu rustig trekken en afkoelen.
  • Giet alles door een zeef in een karaf. Was de citroenen en snij in fijne schijfjes.
  • Gooi de schijfjes bij de mocktail en zet hem daarna in de koelkast, zodat je mocktail lekker zomerfris wordt.

SERVEERTIP

Schep een flinke portie ijsblokjes of geschaafd ijs in elk glas en voeg wat gespoelde blaadjes verse munt toe. 
Schenk er de koude Mocktail Amuse over.