Mix dim sum

INGREDIËNTEN

voor de vulling ‘dim sum met rundsvlees’:

DimSumMix_A&D.jpg
  • 200 gr rundsgehakt
  • 1 pijpajuintje
  • 1 el gehakte bladpeterselie
  • 1 el fijngesneden koriander
  • 1 ei
  • 1 teentje gehakte look
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el sesamolie
  • 1 msp gehakte rode chili

voor de vulling ‘dim sum met scampi’:

  • 125 g scampi’s
  • 3 champignons
  • 3 el fijngehakte wortel
  • 1 ei
  • 1 teentje gehakte look
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el sesamolie
  • 1 msp gehakte rode chili

voor de vulling ‘dim sum met krab en kip’:

  • 170 gr kipfilet
  • 125 gr krabvlees (uit blik)
  • de zeste van 1 limoen
  • 1 tl limoensap
  • 1 ei
  • 1 teentje gehakte look
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 msp gehakte rode chili
     
  • pakje wontonvelletjes
  • + 1 extra losgeklopt eigeel

Voor het sausje:

  • 1 l rundsbouillon
  • 50 ml mirin of droge sherry
  • 50 ml sojasaus
  • 1 duimgroot stuk gember, in schijfjes

BEREIDING

  • Meng het rundsgehakt met het wit van de pijpajuin en de rest van de ingrediënten voor de vulling en breng op smaak met peper en zout. Cutter de vulling mooi fijn.
  • Hak de scampi’s, champignons en meng ze door elkaar, en de rest van de ingrediënten voor de vulling en breng op smaak met peper en zout. Cutter de vulling mooi fijn.
  • Snij de kipfilet in stukken en doe de kip, samen met het krabvlees in een cutter.
    Schraap de zeste van limoen en limoensap erbij, en voeg de rest van de ingrediënten toe. Cutter de vulling mooi fijn.
  • Leg de wontonvelletjes open en bestrijk ze met losgeklopt eigeel. Verdeel de vulling over de velletjes.
    Breng de 4 punten van de wonton bij elkaar en druk goed samen tot een buideltjes.
  • Stoom de dim sum 15 minuten in de stomer.
    Tip: Leg onderaan in de stoommand een blad sla, zodat dimsum niet kleven aan onderzijde.
  • Sausje: Verhit de rundsbouillon samen met de gember en het groen van de pijpajuin.  Laat trekken en breng op smaak met mirin en sojasaus.

SERVEERTIP

Giet de bouillon door een fijne zeef en serveer samen met de dim sums.