Hapje van faux gras met appel en peperkoek

INGREDIËNTEN

Hapje faux gras met appel en peperkoek_A&D.jpg
  • 2 appels

  • 20 gr boter

  • 1 el suiker

  • 4 sneetjes peperkoek

  • 200 gr faux gras

BEREIDING

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in dikke plakken.

  • Smelt de boter en de suiker in een pan en konfijt de appels 10 minuten op zeer laag vuurtje. Draai de appels voorzichtig om en laat ze nog 10 minuten garen; ze mogen niet kleuren.

  • Laat de appels afkoelen.

  • Rooster de sneetjes peperkoek, laat afkoelen en mix fijn.

  • Snij de plakken appel en snij deze in blokken.

  • Neem telkens 2 blokjes appel, smeer er tussen een laagje faux gras.

  • Wentel deze in de peperkoekkruimels.

  • Steek een houten stokje in elke lolly en zet koel weg tot aan het gebruik.

  • Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

SERVEERTIP

Een duo hapje samen met peperkoek, faux gras en homemade vijgenconfituur. Een lekker en feestelijk hapje!