Lenterolletjes met een pittige dipsaus
INGREDIËNTEN
Voor het sausje:
- 4 teentjes look
- 50 gr. suiker
- 100 ml. water
- 50 ml. rijstazijn
- 1 rode chilipeper
Voor de lenterolletjes:
- 8 scampi's
- sla
- rijstpapier
- verse sojascheuten
- komkommer
- rode paprika
- verse muntblaadjes
- verse koriander
- geroosterde sesamzaadjes
BEREIDING
- Hak de chili en look fijn en stamp dit fijn in de vijzel.
- Verwarm ondertussen het water, de rijstazijn, suiker, look en chilipeper.
Het water mag niet koken. - Zodra de suiker is opgelost, haal van het vuur af en voeg het limoensap erbij.
- Laat volledig afkoelen. Maak ondertussen de lenterolletjes.
- Kook de scampi's gaar en laat afkoelen.
- Doe de voorbereiding van de kruiden en groenten: snij de komkommer en rode paprika in fijne reepjes
- Versnipper de munt en koriander.
- Doe heet water in een grote kom.
- Haal het rijstpapier door het water tot het zacht wordt.
- Leg het rijst papier op een plank en start et het vullen:
blaadje sla, beetje komkommer en paprika, sojascheuten, munt en koriander;
leg bovenaan de scampi en werk af met een beetje geroosterde sesamzaadjes - Vouw de buitenkanten naar binnen en rol het geheel op.
Zorg ervoor dat het rolletje heel stevig is.
SERVEERTIP
Serveer de lenterolletjes in 2 en serveer met de pittige dipsaus