Lenterolletjes met een pittige dipsaus

INGREDIËNTEN

Voor het sausje:

  • 4 teentjes look
  • 50 gr. suiker
  • 100 ml. water
  • 50 ml. rijstazijn
  • 1 rode chilipeper

Voor de lenterolletjes:

  • 8 scampi's
  • sla
  • rijstpapier
  • verse sojascheuten
  • komkommer
  • rode paprika
  • verse muntblaadjes
  • verse koriander
  • geroosterde sesamzaadjes

BEREIDING

  • Hak de chili en look fijn en stamp dit fijn in de vijzel.
  • Verwarm ondertussen het water, de rijstazijn, suiker, look en chilipeper.
    Het water mag niet koken.
  • Zodra de suiker is opgelost, haal van het vuur af en voeg het limoensap erbij.
  • Laat volledig afkoelen. Maak ondertussen de lenterolletjes.
     
  • Kook de scampi's gaar en laat afkoelen.
  • Doe de voorbereiding van de kruiden en groenten: snij de komkommer en rode paprika in fijne reepjes
  • Versnipper de munt en koriander.
     
  • Doe heet water in een grote kom. 
  • Haal het rijstpapier door het water tot het zacht wordt.
  • Leg het rijst papier op een plank en start et het vullen:
    blaadje sla, beetje komkommer en paprika, sojascheuten, munt en koriander;
    leg bovenaan de scampi en werk af met een beetje geroosterde sesamzaadjes
  • Vouw de buitenkanten naar binnen en rol het geheel op. 
    Zorg ervoor dat het rolletje heel stevig is.

SERVEERTIP

Serveer de lenterolletjes in 2 en serveer met de pittige dipsaus