Lamskoteletjes met frisse yoghurtdressing

STAYCATION - Mediterraanse keuken

Gemarineerde lamskoteletjes: een gerechtje voor de BBQ of voor in de grillpan. Het start al van bij de voorbereiding. Haal je vlees minstens een kwartier van tevoren uit de koelkast, zo kan het wat op temperatuur komen voor je het in de pan legt. Je lamsvlees wordt nog lekkerder als je het van tevoren marineert. Een marinade maak je makkelijk zelf.

INGREDIËNTEN

gemarineerde lamskoteletjes_A&D.jpg
  • 16 lamskoteletjes

    Voor de marinade:

    • 4 teentjes look, in dunne plakjes gesneden

    • 4 à 5 takjes tijm

    • 2 takjes rozemarijn

    • 1 el ras-el-hanout

    • 3 el olie

    • 1 snuifje zeezout

    • 1 snuifje peper

Voor de yoghurtdressing:

  • 125 gr Griekse yoghurt

  • 125 gr zure room

  • 1 el citroensap

  • 1 el honing

  • 0,5 bosje verse munt

  • 1 teentje look, fijngehakt

  • peper en zout

BEREIDING

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg het lamsvlees erin.

  • Wrijf de marinade met je handen over het vlees. Laat het minstens twee uur marineren in de koelkast.

  • Maak ondertussen de yoghurtdressing. Meng de ingrediënten voor de dressing en zet koel.

  • Haal het gemarineerde vlees een kwartiertje vooraf uit de koelkast.

  • Rooster de koteletjes op de barbecue of in de grillpan. Ik hou ze graag nog rosé


SERVEERTIP

Serveer met bulgursalade met feta en kerstomaatjes