Lamskoteletjes met frisse yoghurtdressing
STAYCATION - Mediterraanse keuken
Gemarineerde lamskoteletjes: een gerechtje voor de BBQ of voor in de grillpan. Het start al van bij de voorbereiding. Haal je vlees minstens een kwartier van tevoren uit de koelkast, zo kan het wat op temperatuur komen voor je het in de pan legt. Je lamsvlees wordt nog lekkerder als je het van tevoren marineert. Een marinade maak je makkelijk zelf.
INGREDIËNTEN
16 lamskoteletjes
Voor de marinade:
4 teentjes look, in dunne plakjes gesneden
4 à 5 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 el ras-el-hanout
3 el olie
1 snuifje zeezout
1 snuifje peper
Voor de yoghurtdressing:
125 gr Griekse yoghurt
125 gr zure room
1 el citroensap
1 el honing
0,5 bosje verse munt
1 teentje look, fijngehakt
peper en zout
BEREIDING
Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg het lamsvlees erin.
Wrijf de marinade met je handen over het vlees. Laat het minstens twee uur marineren in de koelkast.
Maak ondertussen de yoghurtdressing. Meng de ingrediënten voor de dressing en zet koel.
Haal het gemarineerde vlees een kwartiertje vooraf uit de koelkast.
Rooster de koteletjes op de barbecue of in de grillpan. Ik hou ze graag nog rosé
SERVEERTIP
Serveer met bulgursalade met feta en kerstomaatjes