Lamsgehaktballetjes met hummusdip

INGREDIËNTEN

Voor de gehaktballetjes:

  • 350 gr lamsgehakt

  • 1 ei

  • Enkele blaadjes munt

  • Olijfolie

Voor de hummus

  • 1 blik kikkererwten (300 gr)

  • enkele takjes verse oregano

  • 0,5 bussel verse koriander

  • 3 el tahini

  • 2 el Jalapeno saus

  • 1 flinke scheut olijfolie

  • sap van 2 limoenen

  • 1 teentje look

BEREIDING

  • Doe alle ingrediënten voor de kruidenhumus samen in de blender en mix glad.

  • Serveer de humus in kleine schaaltje en sprenkel er nog wat pikante chilisaus over. Werk af met een takje koriander en een partje limoen.

  • Meng het lamsgehakt met het ei en fijngehakte munt. Meng goed en rol er balletjes van.

  • Bak de balletjes in een scheutje olijfolie goudbruin. Leg de balletjes op een keukenpapiertje om ze te ontvetten.

  • Serveer met de kruidenhumus.

SERVEERTIP

Serveer als ‘amuse’ bij het aperitief.