Lamsgehaktballetjes met hummusdip
INGREDIËNTEN
Voor de gehaktballetjes:
350 gr lamsgehakt
1 ei
Enkele blaadjes munt
Olijfolie
Voor de hummus
1 blik kikkererwten (300 gr)
enkele takjes verse oregano
0,5 bussel verse koriander
3 el tahini
2 el Jalapeno saus
1 flinke scheut olijfolie
sap van 2 limoenen
1 teentje look
BEREIDING
Doe alle ingrediënten voor de kruidenhumus samen in de blender en mix glad.
Serveer de humus in kleine schaaltje en sprenkel er nog wat pikante chilisaus over. Werk af met een takje koriander en een partje limoen.
Meng het lamsgehakt met het ei en fijngehakte munt. Meng goed en rol er balletjes van.
Bak de balletjes in een scheutje olijfolie goudbruin. Leg de balletjes op een keukenpapiertje om ze te ontvetten.
Serveer met de kruidenhumus.
SERVEERTIP
Serveer als ‘amuse’ bij het aperitief.