Kikkerbilletjes met oestersaus en look

INGREDIËNTEN

kikkerbillen met oestersaus.jpg
  • 500 gr. kikkerbilletjes (diepvries)

  • 2 el. oestersaus

  • 2 el. droge sherry

  • 6 el. arachide-olie

  • 6 lenteuitjes

  • 1 teentje look

  • 1 tl. bakpoeder

  • 1 el. maizena

  • peper en zout

BEREIDING

  • Laat de kikkerbilletjes ontdooien, spoel ze af en dep ze goed droog.

  • Was de lenteuitjes en snij ze in dunne ringetjes en pers de look.

  • Doe de kikkerbilletjes in een mengkom en geef ze een jasje van bakpoeder dat gemengd is met zout en versgemalen peper. Zet dit een uurtje in de koelkast.

  • Meng in een tweede mengkom de oestersaus en de droge sherry met maizena.

  • Doe de arachide-olie in een pan en voeg de geperste look en lenteuitjes toe.

  • Fruit deze tot ze lichtbruin zijn. Voeg dan de kikkerbillen toe en bak ze op hoge temperatuur voor zo'n kleine 3 min.

  • Voeg daarna de saus toe en laat zo snel mogelijk warm worden tot de saus gebonden is.

SERVEERTIP

Serveer met vers brood en goeie boter. Smakelijk!