Kikkerbilletjes met oestersaus en look
INGREDIËNTEN
500 gr. kikkerbilletjes (diepvries)
2 el. oestersaus
2 el. droge sherry
6 el. arachide-olie
6 lenteuitjes
1 teentje look
1 tl. bakpoeder
1 el. maizena
peper en zout
BEREIDING
Laat de kikkerbilletjes ontdooien, spoel ze af en dep ze goed droog.
Was de lenteuitjes en snij ze in dunne ringetjes en pers de look.
Doe de kikkerbilletjes in een mengkom en geef ze een jasje van bakpoeder dat gemengd is met zout en versgemalen peper. Zet dit een uurtje in de koelkast.
Meng in een tweede mengkom de oestersaus en de droge sherry met maizena.
Doe de arachide-olie in een pan en voeg de geperste look en lenteuitjes toe.
Fruit deze tot ze lichtbruin zijn. Voeg dan de kikkerbillen toe en bak ze op hoge temperatuur voor zo'n kleine 3 min.
Voeg daarna de saus toe en laat zo snel mogelijk warm worden tot de saus gebonden is.
SERVEERTIP
Serveer met vers brood en goeie boter. Smakelijk!