Kikkerbilletjes met look en oestersaus

Kikkerbilletjes met oestersaus A&D.jpg

INGREDIËNTEN

  • 500 gr. kikkerbilletjes
  • paprika mix rood, geel, groen
  • 2 wortelen
  • 1 el. Maizena of 1/2 el. arrowroot
  • 2 el. oestersaus
  • 2 el. droge sherry
  • 6 el. arachide-olie
  • 6 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout

BEREIDING

  • Ontdooi de kikkerbilletjes en dep ze goed droog.
  • Snij de paprika en wortel in kleine blokjes
  • Was de lente-uitjes en snij ze in dunne ringetjes
  • Pel de knoflook en pers deze uit.
  • Doe de kikkerbilletjes in een mengkom en kruid met zout en versgemalen peper. Zet dit een uurtje in de koelkast.
  • Meng in een tweede mengkom de oestersaus en de droge sherry met een el. Arrowroot (opgelost in lauw water).
  • Doe een beetje arachide-olie in de wok. Voeg de knoflookpuree en de ringetjes bosui toe en fruit deze tot ze lichtbruin zijn.
  • Bak eerst de paprika en wortel.
  • Voeg dan de kikkerbillen toe en bak ze op hoge temperatuur voor zo'n kleine 2 min. Daarna de saus toevoegen, zo snel mogelijk warm laten worden tot de saus gebonden is.

SERVEERTIP

Serveer met rijstmie of noodles.