Kikkerbilletjes met look en oestersaus
INGREDIËNTEN
- 500 gr. kikkerbilletjes
- paprika mix rood, geel, groen
- 2 wortelen
- 1 el. Maizena of 1/2 el. arrowroot
- 2 el. oestersaus
- 2 el. droge sherry
- 6 el. arachide-olie
- 6 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
BEREIDING
- Ontdooi de kikkerbilletjes en dep ze goed droog.
- Snij de paprika en wortel in kleine blokjes
- Was de lente-uitjes en snij ze in dunne ringetjes
- Pel de knoflook en pers deze uit.
- Doe de kikkerbilletjes in een mengkom en kruid met zout en versgemalen peper. Zet dit een uurtje in de koelkast.
- Meng in een tweede mengkom de oestersaus en de droge sherry met een el. Arrowroot (opgelost in lauw water).
- Doe een beetje arachide-olie in de wok. Voeg de knoflookpuree en de ringetjes bosui toe en fruit deze tot ze lichtbruin zijn.
- Bak eerst de paprika en wortel.
- Voeg dan de kikkerbillen toe en bak ze op hoge temperatuur voor zo'n kleine 2 min. Daarna de saus toevoegen, zo snel mogelijk warm laten worden tot de saus gebonden is.
SERVEERTIP
Serveer met rijstmie of noodles.