Kervelsoep met balletjes

INGREDIËNTEN

Kervelsoep_A&D.jpg
  • 100 gr verse kervel
  • 1 aardappel
  • 1 prei (wit van prei)
  • 2 uien
  • kippenbouillon
  • peper en zout
  • olijfolie

BEREIDING

  • Pel de uien en snij ze in stukken.
  • Spoel de prei en snij 'm in ringen.
  • Schil de aardappel en snij 'm in stukjes.
  • Hak de kervel fijn en verdeel in 2 porties.
  • Stoof de groenten en 1 portie kervel aan met een scheutje olijfolie olie.
  • Overgiet met 500 ml kippenbouillon, kruid met peper en zout, breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
  • Mix de soep goed fijn. Doe er de rest van de kervel bij, laat 2 minuten slinken en mix opnieuw goed fijn.
  • Voeg de rest van de kippenbouillon bij de soep
  • Doe de balletjes bij de soep en laat deze mee opwarmen.

SERVEERTIP

Verdeel over kommetjes en serveer.