Kervelsoep met balletjes
INGREDIËNTEN
- 100 gr verse kervel
- 1 aardappel
- 1 prei (wit van prei)
- 2 uien
- kippenbouillon
- peper en zout
- olijfolie
BEREIDING
- Pel de uien en snij ze in stukken.
- Spoel de prei en snij 'm in ringen.
- Schil de aardappel en snij 'm in stukjes.
- Hak de kervel fijn en verdeel in 2 porties.
- Stoof de groenten en 1 portie kervel aan met een scheutje olijfolie olie.
- Overgiet met 500 ml kippenbouillon, kruid met peper en zout, breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
- Mix de soep goed fijn. Doe er de rest van de kervel bij, laat 2 minuten slinken en mix opnieuw goed fijn.
- Voeg de rest van de kippenbouillon bij de soep
- Doe de balletjes bij de soep en laat deze mee opwarmen.
SERVEERTIP
Verdeel over kommetjes en serveer.