Kaasfondue
INGREDIËNTEN
2 teentjes look
400 gr. Gruyère, geraspt
400 gr. Emmentaler, geraspt
200 gr. Appenzeller, geraspt
4 dl droge witte wijn (sauvignon blanc)
1 el Kirsch
versgemalen zwarte peper
mespunt nootmuskaat
BEREIDING
De knoflook halveren en de pot ermee inwrijven.
De rest van de look persen.
De wijn, met de geperste look, in de pan gieten en aan de kook brengen.
Vuur zacht zetten en onder voortdurend roeren de kaas geleidelijk toevoegen. Het kaasmengsel mag niet koken!
In een kopje de maïzena of Arrowroot met de Kirsch tot een glad papje roeren en, als alle kaas gesmolten is, aan de kaasfondue toevoegen en goed blijven roeren tot het dik en romig is.
De kaasfondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
SERVEERTIP
Kaasfondue vraagt een droge wijn: ik heb gekozen voor een Sauvignon Blanc.
Serveer met stukjes stokbrood. Smakelijk!