Humus met curry en koriander

INGREDIËNTEN

Dipsausje Humus kerst délices_A&D2.jpg
  • 400gr kikkererwten uit blik
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 teentjes look
  • 1/2 el komijn
  • 1/4 citroen 
  • olijfolie
  • 3 eetlepels groene curry pasta
  • 1/2 cup korianderblaadjes
  • Nachos
  • Gezonde crackers (Knäckebröd) met rozemarijn en zeezout
    of met pompoenpitten

BEREIDING

  • Mix de kikkererwten fijn in de blender. 
  • Doe er de sesamzaadjes, knoflook, komijn, de olijfolie en het citroensap bij en mix nogmaals door.
  • Voeg indien nodig een scheutje water toe zodat de humus mooi smeuïg wordt.
  • Werk de humus af met groene currypasta en koriander

SERVEERTIP

Serveer met nacho of gezonde crackers zoals Knäckebröd (te koop in Delhaize) met rozemarijn en zeezout of met pompoenpitten