Zelfgemaakte granola sinaasappelsap

INGREDIËNTEN

  • 250 g havervlokken
  • 150 g noten (3soorten: amandelen, hazelnoten, cashew)
  • 60 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 30 g lijnzaad
  • 20 g chiazaad
  • snuifje zout
  • 1 el kaneel
  • 2 sinaasappelen 

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Roer alle ingrediënten door elkaar in een grote kom: havervlokken, gehakte noten, pompoen- en zonnebloempitten.
  • Pers de 2 sinaasappelen uit en schenk het over de granenmengeling.
  • Meng alles goed door elkaar te mengen tot de droge ingrediënten bedekt zijn met de natte.
  • Strooi de granola uit over de bakplaat en zet ze 20 minuten in de oven.
  • Roer tijdens de oventijd een paar keer door met een lepel om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt. (om de 5 à 10 minuutjes)
  • Haal uit de oven en laat afkoelen voor je gedroogd fruit toevoegt.

SERVEERTIP

Heerlijk met yoghurt en zelfgemaakte vijgenconfituur