Zelfgemaakte granola met yoghurt en vers fruit

INGREDIËNTEN

  • 250 g havervlokken
  • 150 g noten (3soorten: amandelen, hazelnoten, cashew)
  • 60 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 30 g lijnzaad
  • 20 g chiazaad
  • snuifje zout
  • 1 el specerijen (ik gebruik kaneel of speculaaskruiden )
  • 4 el zoetstof (ik gebruik ahornsiroop (esdoorn) of honing
  • 3 el zonnebloempittolie 

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Roer alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Schenk de vloeibare ingrediënten erover en meng alles goed door elkaar te mengen tot de droge ingrediënten bedekt zijn met de natte.
  • Strooi de granola uit over de bakplaat en zet ze 30 minuten in de oven.
  • Roer tijdens de oventijd een paar keer door met een lepel om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt. (om de 5 à 10 minuutjes)
  • Haal uit de oven en laat afkoelen voor je gedroogd fruit toevoegt.


SERVEERTIP

Heerlijk met yoghurt en fruit (frambozen, zwarte bessen, kiwi, aardbeien,…)