Zelfgemaakte granola sinaasappelsap
INGREDIËNTEN
- 250 g havervlokken
- 150 g noten (3soorten: amandelen, hazelnoten, cashew)
- 60 g pompoenpitten
- 50 g zonnebloempitten
- 30 g lijnzaad
- 20 g chiazaad
- snuifje zout
- 1 el kaneel
- 2 sinaasappelen
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Roer alle ingrediënten door elkaar in een grote kom: havervlokken, gehakte noten, pompoen- en zonnebloempitten.
- Pers de 2 sinaasappelen uit en schenk het over de granenmengeling.
- Meng alles goed door elkaar te mengen tot de droge ingrediënten bedekt zijn met de natte.
- Strooi de granola uit over de bakplaat en zet ze 20 minuten in de oven.
- Roer tijdens de oventijd een paar keer door met een lepel om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt. (om de 5 à 10 minuutjes)
- Haal uit de oven en laat afkoelen voor je gedroogd fruit toevoegt.
SERVEERTIP
Heerlijk met yoghurt en zelfgemaakte vijgenconfituur