Granité Rosé

INGREDIËNTEN

  • 500 ml cava brut rosé

  • 150 g r kristalsuiker

  • sap van 1 limoen

  • 1 ei

  • verse munt (voor de afwerking)

BEREIDING

  • Doe de suiker samen met het limoensap en 100 ml water in een steelpannetje

  • Breng aan de kook en neem dan van het vuur. Laat afkoelen. Schenk de champagne erbij

  • Giet het afgekoelde mengsel af over in een afsluitbare pot geschikt voor gebruik in de diepvries

  • Plaats in de diepvries en roer tussendoor tot alles gestold is

  • Wanneer volledig ijs geworden, opnieuw losmaken met een blender

  • Het opgeklopte eiwit van 1ei toevoegen en goed mengen

  • Opnieuw in de vriezer plaatsen

  • Wachten tot alles opnieuw is gebonden

SERVEERTIP

Werk af met een blaadje munt. Serveer als tussengerecht, voordat je aan het hoofdgerecht start.