Gevulde kalkoen 

INGREDIËNTEN

  • 1 kalkoen van ongeveer 3 kilogram.
    Je kan deze zelf uitbenen, maar nog eenvoudiger is dit te vragen aan je slager of poelier om ze voor je uit te benen.
  • 1 kg kippengehakt
  • 2 eieren
  • 2 teentjes look
  • 100 gr walnoten
  • 100 gr rozijnen
  • 250 gr bruine champignons
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 100 gr pancetta
  • 1 tl rode paprika
  • verse tijm
  • peper en zout
  • boter

BEREIDING

  • Doe het gehakt in een grote pot en voeg alle ingrediënten samen;
  • Breek hierin de 2 eieren
  • Hak de teentjes look fijn, samen met de verse tijm en voeg deze toe aan het gehakt
  • Neem de walnoten en hak deze klein, snij de abrikozen in grove stukken. Samen met de rozijnen, gaan de noten en abrikoos ook bij het gehakt
  • Snij de bruine champignons in fijne blokjes, en de pancetta in fijne reepjes
  • Kruid nog bij met peper, zout en de rode paprika
  • Meng nu alles mooi onder elkaar.
     
  • Als het gehakt goed gemengd is, vul hiermee de kalkoen.
  • Naai de kalkoen terug dicht.
  • Neem een ruime ovenschaal en boter deze in.
  • Leg hier de kalkoen in.
  • Besprenkel de kalkoen met olijfolie en kruid af met peper en zout.
  • Voordat de kalkoen in de oven gaat, leg er nog enkele klontjes boter op. Dit zorgt voor een lekker korstje.
  • Bak de kalkoen gaar in een voorverwarmde oven op 190°, overgiet regelmatig met de jus.
  • Na ongeveer 2 uurtjes in de oven is de kalkoen klaar!

SERVEERTIP

Heerlijke gevulde kalkoen met verse sinaasappelsaus,
kroketjes en pêches en gestoofde peertjes