Gevulde kalkoen
INGREDIËNTEN
- 1 kalkoen van ongeveer 3 kilogram.
Je kan deze zelf uitbenen, maar nog eenvoudiger is dit te vragen aan je slager of poelier om ze voor je uit te benen. - 1 kg kippengehakt
- 2 eieren
- 2 teentjes look
- 100 gr walnoten
- 100 gr rozijnen
- 250 gr bruine champignons
- 100 gr gedroogde abrikozen
- 100 gr pancetta
- 1 tl rode paprika
- verse tijm
- peper en zout
- boter
BEREIDING
- Doe het gehakt in een grote pot en voeg alle ingrediënten samen;
- Breek hierin de 2 eieren
- Hak de teentjes look fijn, samen met de verse tijm en voeg deze toe aan het gehakt
- Neem de walnoten en hak deze klein, snij de abrikozen in grove stukken. Samen met de rozijnen, gaan de noten en abrikoos ook bij het gehakt
- Snij de bruine champignons in fijne blokjes, en de pancetta in fijne reepjes
- Kruid nog bij met peper, zout en de rode paprika
- Meng nu alles mooi onder elkaar.
- Als het gehakt goed gemengd is, vul hiermee de kalkoen.
- Naai de kalkoen terug dicht.
- Neem een ruime ovenschaal en boter deze in.
- Leg hier de kalkoen in.
- Besprenkel de kalkoen met olijfolie en kruid af met peper en zout.
- Voordat de kalkoen in de oven gaat, leg er nog enkele klontjes boter op. Dit zorgt voor een lekker korstje.
- Bak de kalkoen gaar in een voorverwarmde oven op 190°, overgiet regelmatig met de jus.
- Na ongeveer 2 uurtjes in de oven is de kalkoen klaar!
SERVEERTIP
Heerlijke gevulde kalkoen met verse sinaasappelsaus,
kroketjes en pêches en gestoofde peertjes