Gestoomde artisjokken met een yoghurtvinaigrette van ansjovis 

INGREDIËNTEN

  • Verse Artisjokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse platte peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 el mosterd
  • 3 el wijnazijn met sjalot
  • 1 rode ui
  • 1 potje yoghurt natuur
  • peper
  • 8 el olijfolie

BEREIDING

  • Snijd de stelen van de artsjokken af
  • Stoom de artisjokken gaar (ca. 40 minuutjes)
  • Snij een citroen in 2 en leg dit bij de artisjokken
  • Ze zijn gaar als je er gemakkelijk een blaadje af kunt trekken
     
  • Hak de ansjovisfilets  en kappertjes zeer fijn
  • Versnipper de rode ui en look zeer fijn
  • Meng alles samen en roer de mosterd erdoor
  • Voeg de wijnazijn en olijfolie toe
  • Voeg de fijngehakte peterselie toe
  • Voeg de yoghurt toe en meng alles goed onder elkaar
  • Breng op smaak met peper

SERVEERTIP

Serveer de artisjokken met de vinaigrette en een verse salade.