Gestoomde artisjokken met een yoghurtvinaigrette van ansjovis
INGREDIËNTEN
- Verse Artisjokken
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes verse platte peterselie
- 1 el kappertjes
- 1 citroen
- 6 ansjovisfilets
- 1 el mosterd
- 3 el wijnazijn met sjalot
- 1 rode ui
- 1 potje yoghurt natuur
- peper
- 8 el olijfolie
BEREIDING
- Snijd de stelen van de artsjokken af
- Stoom de artisjokken gaar (ca. 40 minuutjes)
- Snij een citroen in 2 en leg dit bij de artisjokken
- Ze zijn gaar als je er gemakkelijk een blaadje af kunt trekken
- Hak de ansjovisfilets en kappertjes zeer fijn
- Versnipper de rode ui en look zeer fijn
- Meng alles samen en roer de mosterd erdoor
- Voeg de wijnazijn en olijfolie toe
- Voeg de fijngehakte peterselie toe
- Voeg de yoghurt toe en meng alles goed onder elkaar
- Breng op smaak met peper
SERVEERTIP
Serveer de artisjokken met de vinaigrette en een verse salade.