Geroosterde kikkererwten 

INGREDIËNTEN

  • per 200 gr kikkererwten
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl lookpoeder
  • Geel: 1 tl currypoeder (en kurkuma voor de gele kleur)
  • Rood: 1 tl paprikapoeder (en cayennepeper voor extra spice)
  • Zwart:  1 tl gemalen koriander en 1 tl gemalen komijn (balsamico crème voor de zwarte kleur)

BEREIDING

  • Laat de kikkererwten 8 tot 12 uur rusten in koud water
  • Kook ze (de volgende dag) gaar (ca. 15 minuten)
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten goed uitlekken en verdeel ze over 3 kommen.
  • Voeg de olijfolie, geperste look, lepel lookpoeder en de specerijen samen.
  • Hou de kleuren gescheiden per kleur!
  • Meng de olijfolie en specerijen onder de kikkererwten.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat.
  • Rooster de erwten gedurende 15 minuten krokant.
  • Schud de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Herhaal dit voor de verschillende kleuren.

SERVEERTIP

       Wij supporteren mee van op de eerste rij!