Geroosterde kikkererwten
INGREDIËNTEN
- per 200 gr kikkererwten
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 tl lookpoeder
- Geel: 1 tl currypoeder (en kurkuma voor de gele kleur)
- Rood: 1 tl paprikapoeder (en cayennepeper voor extra spice)
- Zwart: 1 tl gemalen koriander en 1 tl gemalen komijn (balsamico crème voor de zwarte kleur)
BEREIDING
- Laat de kikkererwten 8 tot 12 uur rusten in koud water
- Kook ze (de volgende dag) gaar (ca. 15 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de kikkererwten goed uitlekken en verdeel ze over 3 kommen.
- Voeg de olijfolie, geperste look, lepel lookpoeder en de specerijen samen.
- Hou de kleuren gescheiden per kleur!
- Meng de olijfolie en specerijen onder de kikkererwten.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat.
- Rooster de erwten gedurende 15 minuten krokant.
- Schud de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Herhaal dit voor de verschillende kleuren.
SERVEERTIP
Wij supporteren mee van op de eerste rij!