Gemarineerde kip met spaghetti van courgette en kerstomaatjes 

INGREDIËNTEN

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 200 gr kerstomaatjes
  • 4 el pesto
  • 20 gr pijnboompitten
  • kokosolie
  • kipfilets
  • 1 el. honing
  • 2 el. witte wijnazijn
  • 3 el. sojasaus
  • 4 teentjes look
  • 1 cm geraspte gember
  • 1 chilipeper
  • Parmezaan 

BEREIDING

  • Start met de marinade voor de kippenblokjes: neem een mengschaal en voeg de honing, sojasaus en ciderazijn samen.
  • Pel de look en hak 2 teentjes look in fijne stukjes. Schil het stukje gember en rasp het fijn. Roer de look en gember door de vinaigrette.
  • Snij de chilipeper fijn en voeg deze, naar eigen smaak toe aan de vinaigrette.
  • Snij de kipfilets in dunne reepjes. Leg de stukjes kip in de marinade, roer. Laat het mengsel 30 minuten rusten.
  • Ondertussen kunnen we de pijnboompitten roosteren in de pan. Zo komen de smaken beter tot hun recht.

  • Bak de kippenreepjes aan in kokosolie en voeg de saus van de marinade toe. laat rusten verder inkoken.
  • Was de courgettes en schaaf er dunne spaghetti-slierten. Hiervoor heb ik een spiraalsnijder gekregen waarmee je slieren in 2 verschillende diktes kan maken.
  • Snipper een uitje en hak de knoflook fijn.

  • Als na een half uurtje de kip is gemarineerd kunnen we beginnen te bakken.
  • Haal de kip uit de marinade en bak de kippenblokjes mooi aan. Voeg nadien ook de saus van de marinade toe en laat zachtjes inkoken.
  • Als de kip gaar is, zet deze even apart.
  • Fruit in dezelfde pan de fijngesnipperde ui en de look aan.
  • Voeg de gewassen kerstomaatjes toe en bak ze kort mee.
  • Voeg de courgette pasta toe en verhit deze kort.
  • Voeg de pesto toe en meng het geheel door elkaar.
  • Voeg als allerlaatste de gegaarde kip opnieuw toe.

SERVEERTIP

Serveer de spaghetti van courgette met de tomaatjes en kip en garneer met de geroosterde pijnboompitten. Werk af met vers geraspte Parmezaan.