Geitenkaasjes met gegrilde aubergines en tomatencompote

INGREDIËNTEN

  • geitenkaasjes met spek
  • 1 aubergine
  • 1 zoete rode paprika
  • 400 gr kerstomaatjes
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • chili pepertje
  • verse oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  • Snij de aubergines in de lengte in verschillende plakken en kruid deze met peper en zout.
  • Verhit een grillpan met voldoende olijfolie en gril de aubergine-plakken.
  • Versnipper intussen de ui, look, kleine peperoni en verse oregano.
  • Snij de rode paprika in kleine blokjes en halveer de kerstomaatjes.
  • Stoof de ui, look , chili pepertje en oregano aan in olijfolie.
    Voeg de paprika toe, en enkele minuten laten ook de kerstomaatjes.
  • Laat verder aanstoven tot een lekkere compote. Kruid verder af naar eigen smaak.
  • Bak in een pan de geitenkaasjes kort aan.
  • Dresseer een bord met enkele plakjes aubergine, en drapeer hier de compote over.
  • Voeg de geitenkaasjes toe. 

SERVEERTIP

Een provinciaals gerechtje met zomerse toets