Geitenkaasjes met gegrilde aubergines en tomatencompote
INGREDIËNTEN
- geitenkaasjes met spek
- 1 aubergine
- 1 zoete rode paprika
- 400 gr kerstomaatjes
- 1 ui
- 1 teentje look
- chili pepertje
- verse oregano
- olijfolie
- peper en zout
BEREIDING
- Snij de aubergines in de lengte in verschillende plakken en kruid deze met peper en zout.
- Verhit een grillpan met voldoende olijfolie en gril de aubergine-plakken.
- Versnipper intussen de ui, look, kleine peperoni en verse oregano.
- Snij de rode paprika in kleine blokjes en halveer de kerstomaatjes.
- Stoof de ui, look , chili pepertje en oregano aan in olijfolie.
Voeg de paprika toe, en enkele minuten laten ook de kerstomaatjes. - Laat verder aanstoven tot een lekkere compote. Kruid verder af naar eigen smaak.
- Bak in een pan de geitenkaasjes kort aan.
- Dresseer een bord met enkele plakjes aubergine, en drapeer hier de compote over.
- Voeg de geitenkaasjes toe.
SERVEERTIP
Een provinciaals gerechtje met zomerse toets