Gegrilde mosseltjes met koriander en Parmesan

INGREDIËNTEN

  • 1 kg verse mosselen
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 uiien
  • 1 wortel
  • Franse selder
  • Mosselkruiden
  • Boter
  • olijfolie
  • 4 teentjes look
  • 1 grote bos koriander
  • 5 el parmesaanse kaas
  • Vergehakt peterselie
  • Vers gemalen peper

BEREIDING

  • Maak de mosselen schoon.
  • Gebruik een pot met een goed sluitend deksel.  en stoof hierin de fijngesneden uien, wortel en selder samen met de mosselkruiden. Blus met witte wijn.
  • Voeg de mosselen toe. Leg het deksel op de pot en stoom de mosselen 3 à 4 min. tot ze open zijn.
  • Laat de mosselen uitlekkenn.
  • Laat de mosselen uitlekken. Verwijder de dicht gebleven exemplaren.
  • Trek de bovenste schelpen eraf. De mossel moet in de onderste schelp blijven.
  • Leg de mosselen in de schelp dicht bij elkaar in een ovenvaste schotel, zodat ze in balans blijven.
  • Zet de grill op 180°C. 
  • Meng in een kom de gesmolten boter, de olijfolie, de Parmezaanse kaas, de verse peterselie, koriander en knoflook. Werk af met peper.
  • Schep met een theelepel wat kaasmengsel op elke mossel.
  • Grill de mosselen 2-3 minuten totdat ze sissen en goudbruin zijn.

SERVEERTIP

Serveer de mosselen in hun schelp.