Gegrilde mosseltjes met koriander en Parmesan
INGREDIËNTEN
- 1 kg verse mosselen
- 200 ml droge witte wijn
- 2 uiien
- 1 wortel
- Franse selder
- Mosselkruiden
- Boter
- olijfolie
- 4 teentjes look
- 1 grote bos koriander
- 5 el parmesaanse kaas
- Vergehakt peterselie
- Vers gemalen peper
BEREIDING
- Maak de mosselen schoon.
- Gebruik een pot met een goed sluitend deksel. en stoof hierin de fijngesneden uien, wortel en selder samen met de mosselkruiden. Blus met witte wijn.
- Voeg de mosselen toe. Leg het deksel op de pot en stoom de mosselen 3 à 4 min. tot ze open zijn.
- Laat de mosselen uitlekkenn.
- Laat de mosselen uitlekken. Verwijder de dicht gebleven exemplaren.
- Trek de bovenste schelpen eraf. De mossel moet in de onderste schelp blijven.
- Leg de mosselen in de schelp dicht bij elkaar in een ovenvaste schotel, zodat ze in balans blijven.
- Zet de grill op 180°C.
- Meng in een kom de gesmolten boter, de olijfolie, de Parmezaanse kaas, de verse peterselie, koriander en knoflook. Werk af met peper.
- Schep met een theelepel wat kaasmengsel op elke mossel.
- Grill de mosselen 2-3 minuten totdat ze sissen en goudbruin zijn.
SERVEERTIP
Serveer de mosselen in hun schelp.