Gegrilde langoustines en scampi's met zuiderse tomaten

INGREDIËNTEN

  • Mix van langoustines en scampi’s
  • Bladpeterselie
  • 6 trostomaten
  • Basilicum
  • Oregano
  • Look
  • Olijfolie
  • Peper en zout 

BEREIDING

  • Breng water aan de kook
  • Maak onderaan in de tomaten een inkerving (kruisje), net door het vel
  • Leg de tomaten in het kokend water tot het vel begint te krullen
  • Haal ze uit het water en verwijder het vel.
  • Snij de tomaten in partjes en verwijder de zaadlijsten.
  • Vang de zaadlijsten op in een zeef, om het vocht te kunnen opvangen
  • Versnipper de basilicum, oregano en look.
  • Voeg hier het vocht uit de zaadlijsten toe, samen met een 4tal eetlepels olijfolie
  • Kruid af met peper en zout.
  • Schik de partjes in een ovenschotel, met de bolle kant naar boven.
  • Overgiet met het sausje.
  • Zet de tomaten 20 minuten in een oven van 100°C.
     
  • Halveer ondertussen de langoustines en verwijder het darmkanaal.
  • Schik de langoustines in een ovenschotel.
  • Pel de scampi’s en verwijder ook het darmkanaal.
  • Schik de scampi’s bij de langoustines
  • Maak een bijpassend sausje: versnipper de bladpeterselie en look en voeg olijfolie toe.
  • Kruid bij met peper en zout.
  • Zet de ovenschotel 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. En zet de tomaatjes bij in de oven.

SERVEERTIP

Breng de ovenschotels op tafel. Een heerlijk gerechtje om samen van te genieten!