Gegrilde langoustines en scampi's met zuiderse tomaten
INGREDIËNTEN
- Mix van langoustines en scampi’s
- Bladpeterselie
- 6 trostomaten
- Basilicum
- Oregano
- Look
- Olijfolie
- Peper en zout
BEREIDING
- Breng water aan de kook
- Maak onderaan in de tomaten een inkerving (kruisje), net door het vel
- Leg de tomaten in het kokend water tot het vel begint te krullen
- Haal ze uit het water en verwijder het vel.
- Snij de tomaten in partjes en verwijder de zaadlijsten.
- Vang de zaadlijsten op in een zeef, om het vocht te kunnen opvangen
- Versnipper de basilicum, oregano en look.
- Voeg hier het vocht uit de zaadlijsten toe, samen met een 4tal eetlepels olijfolie
- Kruid af met peper en zout.
- Schik de partjes in een ovenschotel, met de bolle kant naar boven.
- Overgiet met het sausje.
- Zet de tomaten 20 minuten in een oven van 100°C.
- Halveer ondertussen de langoustines en verwijder het darmkanaal.
- Schik de langoustines in een ovenschotel.
- Pel de scampi’s en verwijder ook het darmkanaal.
- Schik de scampi’s bij de langoustines
- Maak een bijpassend sausje: versnipper de bladpeterselie en look en voeg olijfolie toe.
- Kruid bij met peper en zout.
- Zet de ovenschotel 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. En zet de tomaatjes bij in de oven.
SERVEERTIP
Breng de ovenschotels op tafel. Een heerlijk gerechtje om samen van te genieten!