Fruits de mer à la maison
INGREDIËNTEN
Vers assortiment schaal- en zeevruchten:
- verse gamba’s
- roze garnalen
- ongepelde grijze garnalen
- wulken gekookt
- kreukels gekookt
- king krabpoten
- krabbepoten
- langoustines
- oesters
- mesjes
voor de court-bouillon:
- 1 stengel selder
- 1 wortel
- 1 prei
- 1 ui
- 2 el zout
- 2 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 sjalot
- Cayennepeper
- steranijs
- 1 glas witte wijn
- 2 citroenen
BEREIDING
- Maak eerst de court-bouillon. Was de wortel, prei, ui en de selder en snij in stukjes.
- Vul een kookpot met water. Voeg de groenten en twee eetlepels zout toe en breng aan de kook.
- Voeg ook wat cayennepeper, takjes tijm, steranijs, wijn, een blaadje laurier en zwarte peper toe.
- Laat de bouillon pruttelen tot de groenten gaar zijn en hun smaak hebben afgegeven.
- Kook de langoustines in drie minuten gaar in de bouillon.
- Haal ze uit de kom en leg opzij.
- Kook de wulken 15 minuten in de bouillon.
- Laat eerst de kreukels 4 minuten koken in de bouillon die je bereid hebt. Schep de slakjes eruit en hou de bouillon op temperatuur.
SERVEERTIP
Koud serveren en smullen maar...