Fruits de mer à la maison 

INGREDIËNTEN

Vers assortiment schaal- en zeevruchten:

  • verse gamba’s 
  • roze garnalen    
  • ongepelde grijze garnalen
  • wulken gekookt 
  • kreukels gekookt
  • king krabpoten
  • krabbepoten
  • langoustines
  • oesters
  • mesjes

voor de court-bouillon:

  • 1 stengel selder
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 el zout
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 sjalot
  • Cayennepeper
  • steranijs
  • 1 glas witte wijn
  • 2 citroenen

BEREIDING

  • Maak eerst de court-bouillon. Was de wortel, prei, ui en de selder en snij in stukjes.
  • Vul een kookpot met water. Voeg de groenten en twee eetlepels zout toe en breng aan de kook.
  • Voeg ook wat cayennepeper, takjes tijm, steranijs, wijn, een blaadje laurier en zwarte peper toe.
  • Laat de bouillon pruttelen tot de groenten gaar zijn en hun smaak hebben afgegeven.

  • Kook de langoustines in drie minuten gaar in de bouillon.
  • Haal ze uit de kom en leg opzij. 
  • Kook de wulken 15 minuten in de bouillon. 
  • Laat eerst de kreukels 4 minuten koken in de bouillon die je bereid hebt. Schep de slakjes eruit en hou de bouillon op temperatuur.

SERVEERTIP

Koud serveren en smullen maar...