Frisse tartaar-mayonaise 

INGREDIËNTEN

  • 3 dl arachideolie
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 scheutje natuurazijn
  • 2 kleine sjalotten
  • 40 g kleine zure augurken
  • griekse yoghurt natuur
  • honing
  • peterselie
  • dragon
  • bieslook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • peper
  • zout

BEREIDING

  • Breng water aan de kook in een potje. Leg 3 eieren in het kokende water en kook ze hard. Reken hiervoor 8 tot 10 minuten. Koel de gekookte eieren in koud water.
  • Breek de andere 3 eieren en doe de dooiers in een hoge mengbeker.
  • Voeg en klein scheutje lauw water toe aan de dooiers. Dit zal de binding van de mayonaise versterken.
  • Doe ook pittige mosterd in de mengbeker en een scheut natuurazijn.
  • Plaats de staafmixer in de pot en schenk de olie bij het mengsel. Beweeg de staafmixer op en neer tot je een stevige mayonaise krijgt.
  • Laat de kappertjes even uitlekken en verzamel de kleine zure augurken. Hak alles in zeer fijne stukjes.
  • Pel de sjalot en snipper ze ook in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes augurk, kapper en sjalot in een mengschaal.
  • Spoel de peterselie, de bieslook en de blaadjes van de dragon schoon. Snipper de kruiden zeer fijn en doe ze ook in de mengschaal.
  • Pel de afgekoelde gekookte eitjes en doe ze in een mengschaal. Plet de eieren fijn met een vork.
  • Voeg de geplette eitjes toe aan de schaal met gehakte kruiden, kappers en augurkjes.
  • Schep wat mayonaise en yhoghurt (samen met een el. honing) in de schaal en meng alles.
  • Bewaar de saus op een koele plek.

SERVEERTIP

Lekker bij een verse vis!