Frisse tartaar-mayonaise
INGREDIËNTEN
- 3 dl arachideolie
- 6 eieren
- 1 eetlepel mosterd
- 1 scheutje natuurazijn
- 2 kleine sjalotten
- 40 g kleine zure augurken
- griekse yoghurt natuur
- honing
- peterselie
- dragon
- bieslook
- 1 eetlepel kappertjes
- peper
- zout
BEREIDING
- Breng water aan de kook in een potje. Leg 3 eieren in het kokende water en kook ze hard. Reken hiervoor 8 tot 10 minuten. Koel de gekookte eieren in koud water.
- Breek de andere 3 eieren en doe de dooiers in een hoge mengbeker.
- Voeg en klein scheutje lauw water toe aan de dooiers. Dit zal de binding van de mayonaise versterken.
- Doe ook pittige mosterd in de mengbeker en een scheut natuurazijn.
- Plaats de staafmixer in de pot en schenk de olie bij het mengsel. Beweeg de staafmixer op en neer tot je een stevige mayonaise krijgt.
- Laat de kappertjes even uitlekken en verzamel de kleine zure augurken. Hak alles in zeer fijne stukjes.
- Pel de sjalot en snipper ze ook in kleine stukjes.
- Doe de stukjes augurk, kapper en sjalot in een mengschaal.
- Spoel de peterselie, de bieslook en de blaadjes van de dragon schoon. Snipper de kruiden zeer fijn en doe ze ook in de mengschaal.
- Pel de afgekoelde gekookte eitjes en doe ze in een mengschaal. Plet de eieren fijn met een vork.
- Voeg de geplette eitjes toe aan de schaal met gehakte kruiden, kappers en augurkjes.
- Schep wat mayonaise en yhoghurt (samen met een el. honing) in de schaal en meng alles.
- Bewaar de saus op een koele plek.
SERVEERTIP
Lekker bij een verse vis!