Franse ajuinsoep met kaasbroodjes

INGREDIËNTEN

Ajuinsoep_A&D.jpg
  • 10 uien
  • 1l verse kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • olijfolie
  • 1 el Oxo
  • Geroosterde sneetjes brood
  • 100 geraspte kaas
  • peper

BEREIDING

  • Schil de uien en halveer ze. Snij de uien vervolgens in zeer fijne halve ringen.
  • Verhit een grote pot met een scheutje olijfolie
  • Bak de uien op een matig vuur. Roer regelmatig om en laat ze goudbruin kleuren. 
  • Giet er kippenbouillon over.
  • Maak een bundeltje van de tijm en laurier  en voeg deze mee sudderen op een laag vuurtje.
  • Giet een scheutje Oxo in de soep als smaakversterker.
  • Voeg naar smaak peper van de molen toe.

SERVEERTIP

Neem een ovenplaat en leg er een vel bakpapier op. Schik de sneetjes brood op de ovenplaat en leg op elk exemplaar een royale portie gemalen kaas.
Plaats de broodjes ongeveer 4 minuten onder de ovengrill. Zodra de kaas gesmolten is, zijn ze klaar. 
Schep de soep in een kom en leg de kaasbeschuit er bovenop.