Feestelijke dip

INGREDIËNTEN

  • 1 avocado

  • 100 ml zure room (sour cream)

  • 1 tomaat

  • verse koriander

  • peper en zout

  • ½ tl. paprikapoeder

  • snuifje chilipoeder

  • 1 teentje look

  • klein scheutje olijfolie

BEREIDING

  • Snij de avocado doormidden en haal het binnenste uit de avocado met een lepeltje.
    Doe de avocado in een schaaltje en prak de avocado fijn met een vork.

  • Meng hieronder de fijngesneden koriander en look en breng het geheel op smaak met een snuifje zout, peper en een klein scheutje olijfolie.

  • Meng daarna in een ander kommetje de zure room met het paprikapoeder en chilipoeder.

  • Snijd als laatste een tomaat in kleine stukjes.

  • Pak vervolgens een mooi doorzichtig schaaltje en start onderaan met het avocadomengsel, vervolgens de zure room en als laatste verdeel je de tomaat.

  • Werf af met een klein beetje zwarte peper en blaadje koriander.

SERVEERTIP

Serveer met wat je lekker vindt: macho’s, crackers, chips, Tuc-koekjes,…