Feestelijke dip
INGREDIËNTEN
1 avocado
100 ml zure room (sour cream)
1 tomaat
verse koriander
peper en zout
½ tl. paprikapoeder
snuifje chilipoeder
1 teentje look
klein scheutje olijfolie
BEREIDING
Snij de avocado doormidden en haal het binnenste uit de avocado met een lepeltje.
Doe de avocado in een schaaltje en prak de avocado fijn met een vork.Meng hieronder de fijngesneden koriander en look en breng het geheel op smaak met een snuifje zout, peper en een klein scheutje olijfolie.
Meng daarna in een ander kommetje de zure room met het paprikapoeder en chilipoeder.
Snijd als laatste een tomaat in kleine stukjes.
Pak vervolgens een mooi doorzichtig schaaltje en start onderaan met het avocadomengsel, vervolgens de zure room en als laatste verdeel je de tomaat.
Werf af met een klein beetje zwarte peper en blaadje koriander.
SERVEERTIP
Serveer met wat je lekker vindt: macho’s, crackers, chips, Tuc-koekjes,…